Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påhlsson tillbaka när Modo vann

Annons

Ingen Alexander Steen på isen - men väl Samuel Påhlsson, till 7 600 åskådares stora förtjusning.

Kul att vara med och det kändes ganska bra, framförallt som vi vann, sade Påhlsson sedan hans Modo besegrat AIK med 2-0 på hemmais.

Mycket av snacket kring elitserien före jul handlade om Modos hemvändare från NHL, Samuel Påhlsson, trots att han inte spelade en match.

Eller snarare tack vare att han inte spelade. Modo ersatte honom med Alexander Steen, med välkänt rabalder och juridiska turer som följd.

När Påhlsson var spelklar lagom till omstarten på annandagen valde Modo att plocka bort Alexander Steen. Klubben hävdade med bestämdhet att Steen spelat enbart för att ersätta Påhlsson (en "nyckelspelare").

Själv var inte Påhlsson intresserad av att diskutera den frågan, men snackade gärna om comebacken i Modotröjan.

Det var kul att vara med och det kändes ganska bra. Jag försökte vara så skärpt som möjligt och hela tiden ta bra beslut. Ligga rätt i banan och inte ge bort pucken.

Vilket Påhlsson lyckades utmärkt med. Han gjorde sig också ett stort namn som defensivspecialist under elva NHL-säsonger.

Modos tränare Ulf Samuelsson trodde dock att det framöver kan hända saker även framåt för Påhlsson.

Jag tror säkert att han kommer att kunna hjälpa oss offensivt, det finns potential, sade Samuelsson.

Påhlsson var inne på samma linje:

Jag har ju inte spelat offensivt på så länge. Men jag kan ju, det vet jag - speciellt om jag får fortsätta spela med kreativa lirare som Mattias Ritola och Ladislav Nagy.

En annan av Modos veterancentrar med lång NHL-rutin, Niklas Sundström, avgjorde matchen när han dundrade in 2-0 med dryga minuten kvar.

Skottet var Modos andra (!) i en sista period där AIK mycket väl kunde ha vänt matchen.

De två första perioderna gick till Modo, men sista var det i hög grad AIK mot Modos målvakt Bernhard Starkbaum, som nu höll nollan för femte gången.

Vi kom tillbaka bra i tredje. Då vågade vi och spelade som vi ska. Tyvärr har vi börjat spela först i tredje perioden i många matcher och då är det ofta för sent, tyckte Anders Eldebrink, tränare i AIK.

AIK:s Kris Beech spelade inte matchen, enligt klubbens hemsida fick Beech stå över på grund av krångel med hans arbetstillstånd.

Mer läsning

Annons