Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Påhlsson har slitit av hälsenan

Samuel Påhlsson skadade sig på dagens träning. Säsongen är i fara.

Samuel Påhlsson skadades på dagens träning. Det var i gymmet efter förmiddagens ispass som hälsenan gick av. 

Efter undersökning på sjukhuset står det klart att Samuel har slitit av hälsenan och är därmed ej aktuell för spel innan jul skriver Modo i ett pressmeddelande. 

– Det här är jättetråkigt för Modo, men ännu tråkigare för Samuel som verkligen sett fram emot comebacken i klubben. Vi snackar om en spelare som aldrig ens haft ett skavsår. Det är oerhört trist. Nu är situationen som den är och det gäller att blicka framåt, säger Modos general manager Markus Näslund. 

Det var på Ö-viks sjukhus läkare konstaterade vad man misstänkte från första stund. Hälsenan var av. Det innebär att Påhlsson missar hela höstsäsongen.
– Vi får hoppas att han är tillbaka runt jul, säger Näslund.

Om Modo ska ta in en ersättare är i det här läget oklart.
– Vad vi ska göra nu? Det vet jag faktiskt inte. Vi ska sätta oss ned nu och snacka igenom det här ordentligt. Men det finns ju ingen som kan ersätta Samuel.

Modo kan ju heller inte ta i en transatlant då kvoten är fylld och dessutom är det en kostnadsfråga. En dörr öppnas om det skulle bli en NHL-lockout, men då det gäller den frågan vill Näslund inte spekulera.
– Elitserieklubbarna ska träffas och det är lite oklart vad det är för regler som gäller och det är det som ska diskuteras, säger Näslund.