Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påfrestande liv under kupolen i Kanal 5-serie

Annons

De är fångar under en osynlig kupol - utan möjlighet att ta sig ut.

I nya Kanal 5-serien "Under the dome", som bygger på en bok av Stephen King, tvingades skådisarna möta sina egna demoner.

Invånarna i den lilla staden Chester's Mill blir en dag avskurna från resten av världen av något som liknar en gigantisk ostkupa.

Isolerade och ensamma bakom den ogenomträngliga muren börjar mörka känslor komma upp till ytan. Långsamt förändras människorna när civilisationens regler sätts ur spel, några grips av panik medan andra börja organisera sig i grupper.

"Som i skolan"

Rachelle LeFevre spelar journalisten Julia Shumway.

Det är lite som skolan och högstadiet. Du kastas in i en miljö tillsammans med en massa personer du inte känner och som du tvingas umgås med. Men i det här fallet är det mer extremt, alla är rädda för något och reagerar olika i en krissituation, säger hon.

"Under the dome" som produceras av Steven Spielberg blev snabbt en av sommarens stora succéer i USA, första avsnittet sågs av över 17 miljoner tittare och den sänds nu i Kanal 5 på torsdagar.

Engagerad King

Skräckförfattaren Stephen King, som gjort förlagan, är ett stort fan av serien, bland annat är han med och skriver manus under andra säsongen.

Stephen kommer ofta till inspelningarna och har starka åsikter om vad som ska hända i varje avsnitt, är det något han inte gillar så tro mig, då talar han om det, berättar Dean Norris som spelar bilhandlaren och politikern James "Big Jim" Rennie.

Dean Norris var tidigare med i "Breaking bad".

Rollen som Big Jim är helt annorlunda, det är en utmaning att tänka sig in i hur han ska reagera, hur han ser sin chans att ta befälet. Jag tror Stephen Kings tanke med storyn är just att spegla att vi alla har en god och ond sida. Han använder hotet utifrån för att visa på det hot som lika väl kan komma inifrån, säger Norris.

Mysteriet med den märkliga kupolen kommer att avslöjas och slutet är redan skrivet, berättar skådespelarna som inte vill avslöja några detaljer.

TT: Kan man inte bara gå ut och köpa boken?

Visst finns det en bok som är förlaga och du vet hur boken kommer att sluta om du läst den men serien är helt annorlunda. När Stephen King läste manuset sade han till och med "oj det där var verkligen bra, det hade jag inte tänkt på så kunde jag gjort i stället", säger Rachelle LeFevre och skrattar.

Mer läsning

Annons