Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På vandring i Sollefteå

Svenska Folksportförbundet SFF anordnar varje år olika vandringar runt om i Sverige. Det är ett sätt att upptäcka naturen och samtidigt få motion. Även i Sollefteå finns flertalet vandringar med olika längd att gå på.

- Det är människor som tycker det är skönt att vara i naturen men kanske inte vill eller kan springa, säger Carin Edin.

Vandringarna mäter från någon kilometer upp till fem mil. Man får speciella stämplar i sitt vandrarkort och för många blir det som en sport att samla på dessa.

Vandringarna är öppna för alla som vill gå, och man behöver inte vara med i någon förening eller liknande.

- Alla deltar på egen risk, men det är viktigt att man har en mobiltelefon så man kan ringa på hjälp om det behövs, säger Carin Edin.

Ett fåtal personer gick vandringar i helgen. En av de som gick i mål var Richard Lovik från Stockholm. Han tillhör en av de som reser runt mycket och provar olika vandringar.

- Vandra är det enda jag kan göra kan man säga, fick diskbråck för några år sedan och då började jag promenera. Hittade de här olika vandringarna då och det ger motivation med de olika stämplarna som man kan samla på, säger Richard Lovik.

Nästa vandring i Sollefteå är den populära Nipstadsvandringen i augusti.

Läs mer: SFF: www.biphome.spray.se/ake.sjoblom/

IML: http://www.imlwalking.org/


JOHANNA DAHLIN
0620 -257 93