Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På kommunens bredaste väg – där ska vi köra 40: "Hur kan vi tänka så olika?

Nu har klåfingriga tjänstemän övertalat sina politiker att förstöra för bilister och kollektivtrafiken. På väg mot Bodum blev jag häromdagen uppmärksammad på att högsta tillåtna hastighet ändrats från 70 till 40.

Jag trodde i min enfald att man efter de vansinniga ändringarna på andra sidan fjärden hade lugnat ner sig med obefogade ändringar.

På Varvet har vi kommunens bredaste väg med fyra filer och gång- och cykelbana helt avskild från bilarna. Där ska vi köra 40 kilometer i timmen. På Järvedssidan finns också en väl avskild gång- och cykelbana.

Läs också: Inte fartkameror som behövs längs 352:an – vägen behöver underhåll

Hur kan vi tycka så olika? Vad har de tjänstemän som kommit med förslaget för utbildning och erfarenhet av trafik? Hur har till exempel taxi och de bussbolag som trafikerar tätorten fått komma till tals? Eller är det så att den verksamhet som lagt fram förslagen styrs av allsmäktiga ledare som inte inser att man har begränsningar, trots att bristen på utbildning och erfarenhet av området är stor.

Tänk om man i stället skulle reda ut hur och var en cyklist får korsa en väg utan att ta någon som helst hänsyn till trafiken. Att sätta in resurser där det statistiskt sett händer olyckor och fundera på hur man kan lösa det idiotiska felet på Varvet där ett körfält helt plötsligt upphör utan förvarning.

Erfaren trafikant

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Läs också: Ett förbannat blinkande: "Hur svårt ska det vara att laga trafikljusen så att de fungerar mer än ett dygn i sträck?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel