Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På fel underlag

Min leverantör av elektrostatfilter var från Malmö. Två chefer skulle komma till Sollefteå för att träffa se vad jag gjorde med dem. Jag monterade filtren på kraftverk för att minska oljedimman från generatorlagren. Herrarna åt gott i restaurangen lättklädda för det var dans senare. Plötsligt får en av de se hur en skidåkare åkte förbi fönstret som en blixt.

De gick ut för att se bättre fortfarande i lågskor och vitskjorta. Det blev som det lätt blir att de tog små nästan inga steg men ändå närmare branten. De kom inte upp tillbaka utan åkte längre ned vid varje försök. De frös så de var stela pinnar och viftade för att någon skulle hjälpa dem. En åkare såg dem och slog larm så de fick åka upp från dalstationen med scooter och rädda dem. Det var två avkylda män från Skåne jag mötte nästa morgon. De var inte särskilt produktiva för de stannade helst hela dagen för att titta på utsikten.

De minns Sollefteå med glädje efter det.

Anders Westin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel