Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På cykel genom Europa

Hur reser man långt om man inte vill flyga? Tåg, bil, båt? Ludvig och Irene cyklar! Ullångersbladet och TÅ Nära skrev i september om två unga cyklister som är på väg från Luleå till Madrid. Jag träffade dem utanför Coop Ullånger och ställde några frågor till dem. Jag har hållit kontakten sedan dess.

Här är det senaste som hänt. Det är ett SMS från dem den 21/10 2019. De berättar om ett givande och spännande sätt att resa.

Hej Hans! Vi har cyklat från Köpenhamn till Gedser, tog färjan därifrån till Rostok. Därefter cyklat till Hildesheim där vi umgåtts med vänner tills idag. Vi har nu valt att ta oss med buss till Amsterdam där vi tänker fortsätta cykla söderut. Kul att byborna i Ullånger följer med. Det är en intressant resa där dagarna kan vara så extremt olika. Ena dagen skiner solen och vi flyger fram på cyklarna utan bekymmer, medan andra dagar så regnar det i flera timmar och vi avslutar dagen med punktering.

Det är intressant att observera ens sinne i alla situationer. Att resa på detta sätt ger så oerhört många nya intryck och vi besöker så många platser vi annars hade missat om vi t.ex. skulle ha tagit flyget. Upplevelsen av tiden förändras också och det känns som att vi har rest mycket längre än vi egentligen har.

Vi har lärt känna nya vänner som erbjudit oss en soffa att sova på och som t.o.m. har gett oss nyckeln till deras hus och sagt “Känn er som hemma! Det är bara att ni låser och lägger nyckeln på det här gömstället när ni far”. Världen är en fantastisk plats när vi litar på varandra och ger utav det vi har att erbjuda. Det sprider lycka och glädje och en känsla av samhörighet. Det behöver inte heller vara något komplicerat. Att bjuda en främling på en kopp kaffe som Irene gjorde i morse, eller att bjuda in oss att prova bågskytte som Jann gjorde här om dagen (ännu en nyfunnen vän).

Avslutningsvis kan det tilläggas att syftet med resan är inte egentligen att ta sig från Luleå till Madrid, utan själva resan är målet. Och resan är i sin tur livet, och livet verkar vara ett äventyr. Trevlig resa! / L&I

Det är intressanta funderingar och kloka ord, tycker jag. Om Ludvig och Irene ska cykla tillbaka till Luleå har de lovat att göra ett stopp i Ullånger.

På Instagram är hashtagen #luleåmadridbybike. Bilderna i denna artikel är hämtade därifrån. Tack.

På https://gramha.net/explore-hashtag/lule%C3%A5madridbybike finns bilder, texter och videosnuttar, bl.a. en mycket kul film när Irene talar med en hel flock kalkoner.

Hans Jonsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel