Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Owe om kvällens Abbahyllning på hemmaplan: "En dröm går i uppfyllelse"

– I have a dream.
– Nu har den gått i uppfyllelse, säger Abbas klädskapare Ove Sandström, 71 år, inför lördagens Abba-tribute i Härnösands arena.

På scenen står ABBAs originalmusiker tillsammans med Owe Sandström.

Det är första gången han framträder för stor publik i sin egen hemstad och showen är redan nästan helt slutsåld. 1300 biljetter kommer att säljas.

– Det känns stort att få ta med alla polare och komma hem med den här fantastiska showen. Härnösand har skapat mig. Här gick jag på läroverket och miljön har påverkat hela mitt liv, säger Ove Sandström.

LÄS ÄVEN: Stor Abba-show till Härnösand

I samband med en intervju med Allehanda på Abba-museet på Djurgården presenterade han sin idé om att få komma till sin hemstad med ett stort arrangemang.

Härnösands kommun nappade direkt och på den vägen är det.

Owe Sandströms kostymer var en viktig del i ABBAs framgångar och under showen kommer han att visa olika kreationer och berätta historierna bakom.

– Jag kommer även att ha med kläder som aldrig visats tidigare, sådant som av olika skäl aldrig användes. De historierna är väl så spännande, bland annat finns det djur inblandade. Mer vill jag inte avslöja, säger han lite hemlighetsfullt.

Han har naturligtvis designat även de kläder som frontkvartetten kommer att bära under showen i Härnösand.

– Det är inga kopior av de gamla kläderna, men de är gjorda the Abbish away, säger Ove.

LÄS ÄVEN: Magnus Betnér testar nytt i Härnösand – "Det är ett sätt utmana mig själv"

The Original Band består av fem originalmusiker som har spelat med Abba, med kapellmästaren Johan Stengård i spetsen. Totalt kommer det att finnas 14 personer på scenen.

Under våren ska bandet ut på världsturné.

– Men världspremiär blir det i Härnösand, så för mig är det verkligen en dröm som har gått i uppfyllelse, Jag lovar att det är starka känslor hos mig, säger Ove Sandström.

LÄS ÄVEN: Med fokus på kvinnliga bluesmusiker – gästar Ångermanland för tre konserter

Intresset för kläder fick han tidigt under barnaåren i Härnösand.

– Jag blev så imponerad av prästernas fina kläder att jag började skapa egna dräkter där hemma med hjälp av sax och silkespapper. Embryot till hela min designkarriär ligger i en låda i Härnösands domkyrka, berättade han i reportaget i Allehanda.

Ove Sandström kreationer finns att beskåda på Abba-museet där han har varit en av drivkrafterna.

Ingen av Abborna har aviserat sin ankomst till världspremiären i Härnösand.

– Nej, de är så upptagna av allt möjligt, säger Ove Sandström som anländer till Härnösand sent på fredagskvällen.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter