Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överlag nedåt på Asiens börser

Annons

De ledande börserna i Asien sjönk överlag under tisdagens handel, pressade nedåt av oro för kommande stora bolagsrapporter som tisdagens Citigroup- och IBM-bokslut.

Tokyobörsens Nikkei 225-index, som låg på den högsta nivån på 15 månader i förra veckan, backade med 0,8 procent. Det bredare Topixindex gick ned lika mycket.

Seoulbörsens Kospi-index sjönk 0,1 procent i tunn handel i brist på drivkraft från USA-börserna, som var stängda för helgdagen Martin Luther King-dagen i måndags. Elektronikaktier, som Samsung Electronics, drog nedåt, medan tunga bankaktier höll emot. Bland vinnarna fanns Posco, världens fjärde största ståltillverkare, som uppgav att miljardären Warren Buffet uttalat sig positivt om att investera mer i bolaget.

Taiwanbörsens Weighted Index föll 1,1 procent.

Läget på de börser som vid klockan 8 svensk tid ännu inte hade stängt:

Hongkongbörsens Hang Seng-index hade backat med 0,4 procent, och Shanghaibörsens Kompositindex gick mot strömmen med en uppgång på 0,4 procent. Singapores Straits Times-index låg på en nedgång på 0,1 procent. Bombaybörsens Sensex hade sjunkit 0,1 procent.