Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Över 90 migranter dog i Nigers öken

Annons

I Nigers öken påträffades 87 döda migranters kroppar på onsdagen. De hade dött av uttorkning bara några få kilometer från gränsen till den planerade destinationen Algeriet.

Av dödsoffren var sju män, 32 kvinnor och 48 barn. Tidigare har fem kvinno- och flickkroppar påträffats.

Samtliga dog i början av oktober efter ett misslyckat försök att ta sig till Algeriet som inleddes i slutet av september, sade en säkerhetskälla.

Almustafa Alhacen från den lokala hjälporganisationen Aghir In'man bekräftade dödsfallen och beskrev fynden:

Kropparna var upplösta, det var fruktansvärt. Vi fann dem på olika platser inom en 20 kilometers radie och i små grupper, ofta under träd eller under solen. Ibland en mor och barn, men en del ensamma barn också.

Enligt borgmästaren i den nordliga staden Agadez färdades migranterna med två fordon. När det ena fordonet gick sönder, dumpades migranterna i öknen då det andra fordonet körde i väg.

Säkerhetskällan sade att 21 av migranterna hade överlevt. En man hade lyckats vandra 83 kilometer till staden Arlit i norra Niger och en kvinna räddades av en bilförare som mötte henne i öknen och körde henne till samma stad. De övriga lyckades ta sig till den algeriska staden Tamanrasset men skickades tillbaka till Niger.

Mer läsning

Annons