Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Över 70 befaras ha dött i flygkrasch

Över 70 människor befarades ha omkommit när ett inrikesplan på tisdagen störtade i ett marknadskvarter i staden Goma i östra Kongo-Kinshasa. På kvällen uppgav flygbolaget dock att de flesta ombord hade överlevt.

Endast sex ombordvarande - de båda piloterna, två vuxna passagerare och två barn - överlevde kraschen, sade myndigheterna tidigare på dagen.

Det var ett plan från flygbolaget Hewa Bora med destination Kinshasa som störtade direkt efter start, uppgav provinsguvernören i Norra Kivu.

Det rörde sig mycket folk i det myllrande marknadskvarteret Birere.

Invånarna hörde en kraftig explosion som antände flera byggnader. En bred rökplym steg upp från nedslagsplatsen. Minst en byggnad rasade samman vid kraschen.

- Planet har brutits itu. Det brinner baktill. Människor kommer med vattenhinkar för att släcka elden. FN är här och försöker hålla människomassorna borta, sade ett vittne.

Guvernör Julien Paluku sade till Reuters att det fanns 79 passagerare och sex besättningsmedlemmar ombord.

En representant för kongolesiska Röda Korset uppgav att antalet dödsoffer väntades stiga men att det var svårt att finna kropparna på grund av bränderna runt omkring.

Hewa Bora hävdade senare på kvällen att de flesta av de 79 passagerarna hade överlevt olyckan.(TT)