Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Över 460 rapporteras döda i Nigeria

Våldet mellan kristna och muslimer i Jos i centrala Nigeria har orsakat "omfattande skador", sade landets polischef på onsdagen. Antalet döda uppgavs då överstiga 460.

Den här krisen har orsakat omfattande skador på både mänskliga och materiella tillgångar, sade landets polischef Ogbonnaya Onovo.

Polischefen angav ingen siffra över dödade och skadade men dödssiffrorna skenade från tidigare 150 efter att representanter för moskéerna kunnat hämta kroppar även från närförorterna till staden, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Vi hittade mer än 200 kroppar som samlats i moskén i Kuru Gada Biu och ytterligare 22 i Mai Adiko, sade Muhammad Tanko Shitto, med ansvar för att organisera massbegravningarna för moskén. Hans tidigare uppskattning låg på 177 döda muslimer. Antalet kristna dödsoffer uppskattades på onsdagen till 65 av människorättsorganisationen Human Rights Watch.

Enligt Onovo började våldet i de fattigare delarna av stadskärnan.

Vicepresident Goodluck Jonathan kommenderade säkerhetschefer till staden i tisdags för att utreda orsakerna till våldet.

Av Nigerias 150 miljoner människor tillhör ungefär hälften respektive religion.