Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Över 100 döda i explosioner i Bagdad

Annons

Över hundra människor dödades i dag i en serie bombdåd i Bagdad, enligt irakiska polisuppgifter. Bilder från Bagdad visade stora rökmoln över de centrala delarna av staden på tisdagen.

Två av bilbomberna exploderade nära arbetsmarknads- och inrikesdepartementen, uppgav en säkerhetstjänsteman för AFP. Ytterligare två ska ha inträffat nära ett universitet samt i ett affärsområde, enligt Reuters.

15 av dödsfallen inträffade när en självmordsbombare i bil körde in i polispatrullen i al-Dura.

Bombdåden inträffade sedan statistik nyligen visat att färre irakier dött av våldsamheter under november än under någon annan månad sedan den USA-ledda invasionen 2003. Enligt landets hälsodepartement dödades 88 civila i våldsdåd under november - första gången sedan 2003 som månadssiffran understeg 100.

De civila dödssiffrorna i Irak har gradvis sjunkit i takt med att de interna våldshandlingarna avtagit alltmer mellan landets förr dominerande sunnimuslimer och den shiamuslimska majoriteten.

Upprorsmän, som medlemmar av terrornätverket al-Qaida och anhängare till exdiktatorn Saddam Husseins nu förbjudna Baathparti, är ändå fortfarande kapabla att slå till med förödande resultat. Två självmordsbilbomber den 19 augusti dödade 95 människor utanför utrikes- och finansdepartementen i Bagdad. Den 25 oktober följde två snarlika självmordsbombningar i den irakiska huvudstaden. De dödade 155 människor - de blodigaste terrorattackerna i Irak på två år.

Så sent som i går dödades sju skolelever i ett bombdåd mot en pojkskola i den shiamuslimska stadsdelen Sadrstaden i Bagdad.