Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Över 100 döda i explosion i rysk bar

Över 100 personer omkom i en explosion i en bar på en nattklubb i den ryska staden Perm sent i går kväll. Ytterligare 140 vårdas på sjukhus och för flera av dem är tillståndet allvarligt.

Den statliga tv-kanalen Vesti-24 visade hur kroppar staplats ovanpå varandra på gatan utanför klubben Lame Horse där omkring 200 personer hade festat.

De flesta som befann sig i baren var anställda och deras familjer. Det befann sig där för att fira klubbens åttaårsdag när något förmodligen gick snett med fyrverkeripjäser.

Olyckan orsakades på grund av att det bröts mot instruktioner när fyrverkerier sköts i väg, sade en myndighetsföreträdare till Interfax.

En källa sade till nyhetsbyrån Ria-Novosti att de flesta av de omkomna dött av kolmonoxidförgiftning när folkmassan fick panik och försökte att fly ut ur lokalen.

Explosionen ägde rum klockan 23.15 på fredagskvällen, lokal tid. Myndigheterna har uteslutit att det var ett terroristdåd.

Vi talar inte om ett terroristangrepp, vi talar om att man inte har följt gällande föreskrifter, sade en talesman för utredningsgruppen.

Regeringen har tillsatt en kommission för att hantera tragedin och vars uppgift också är att ta reda på orsakerna bakom. Två flygplan, utrustade för att transportera människor med allvarliga brännskador, var natten till lördagen också på väg till Perm, Rysslands sjätte största stad med 1,2 miljoner invånare.

Förra veckan omkom 26 människor i ett bombdåd mot ett tåg mellan Moskva och S:t Petersburg. Tjetjenska rebeller tog på sig skulden för angreppet.