Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Över 100 döda i bombdåd i Bagdad

Annons

Minst 112 människor dödades i dag i en serie bombdåd i Bagdad. Närmare 200 skadades, enligt irakisk polis.

Bilder från Bagdad visade stora rökmoln över de centrala delarna av staden på tisdagen.

Två av bilbomberna exploderade nära arbetsmarknads- och inrikesdepartementen, uppgav en säkerhetstjänsteman för AFP. Ytterligare två ska ha inträffat nära ett universitet samt i ett affärsområde, enligt Reuters.

Flera av dödsfallen inträffade när en självmordsbombare i bil körde in i polispatrullen i al-Dura.

Bombdåden inträffade sedan statistik nyligen visat att färre irakier dött av våldsamheter under november än under någon annan månad sedan den USA-ledda invasionen 2003. Enligt landets hälsodepartement dödades 88 civila i våldsdåd under november - första gången sedan 2003 som månadssiffran understeg 100.

De civila dödssiffrorna i Irak har gradvis sjunkit i takt med att de interna våldshandlingarna avtagit alltmer mellan landets förr dominerande sunnimuslimer och den shiamuslimska majoriteten.

Upprorsmän, som medlemmar av terrornätverket al-Qaida och anhängare till exdiktatorn Saddam Husseins nu förbjudna Baathparti, är ändå fortfarande kapabla att slå till med förödande resultat. Två självmordsbilbomber den 19 augusti dödade 95 människor utanför utrikes- och finansdepartementen i Bagdad. Den 25 oktober följde två snarlika självmordsbombningar i den irakiska huvudstaden. De dödade 155 människor - de blodigaste terrorattackerna i Irak på två år.

Så sent som i går dödades sju skolelever i ett bombdåd mot en pojkskola i den shiamuslimska stadsdelen Sadrstaden i Bagdad.