Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oväntat stort vinstlyft för Philips

Den holländska elektronikjätten Philips redovisade ett oväntat stort vinstlyft för tredje kvartalet på måndagsmorgonen.

Men resultatet stärktes främst av kostnadsnedskärningar och Philips är fortsatt försiktigt när det gäller prognoserna på kort sikt. Konglomeratet, som är i färd med att säga upp 6 000 anställda till årsskiftet för att spara 600 miljoner euro per år, ser på en majoritet av sina slutmarknader inga tecken på "strukturell återhämtning".

Vinsten före räntor, skatt och amorteringar (EBITA) för tredje kvartalet blev 344 miljoner euro, vilket kan jämföras med en snittprognos på 109 miljoner euro och en EBITA-vinst på 57 miljoner euro under samma kvartal i fjol.

Försäljningen under kvartalet uppgick till 5,6 miljarder euro, vilket kan jämföras med en snittprognos på marknaden på 5,4 miljarder euro.

Philips är världsetta på belysningsutrustning, störst i Europa på hemelektronik och bland de tre största i världen bland tillverkarna av utrustning till sjukvård.