Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovanligt glittrig jul med Ernst

Annons

"Jul med Ernst" har blivit en årlig tradition. Nu går programledaren utanför sin bekvämlighetszon.

Det blir mer glitter och glamour än vanligt, säger Ernst Kirchsteiger.

På torsdag klockan 20.00 får tittarna följa med Ernst tillbaka till orangeriet som han rustade upp i somras. Det är sjätte julen i rad som han firar i TV 4 - men utled är han inte, tvärtom. Han delar med sig av sitt bästa råd inför storhelgerna:

Jag vill verkligen uppmana alla att vara snällare mot sig själva och inte pressa sig så hårt.

För Ernst kan julens höjdpunkt vara att äta en saffransbulle på kafé med en vän. Stressa mår ingen bra av. Men frågan är om det verkligen är det han signalerar med sin tv-serie, där det oftast är full aktivitet och ständigt projekt på gång.

Folk ska inte göra som jag gör. Man behöver inte ta efter hela konceptet, det är bättre att plocka en sak att inspireras av, säger han och erkänner att inte ens han är helt harmonisk i alla lägen. Jag känner mig stressad ibland, men jag är bra på att sänka axlarna och tänka efter. Jag tillåter mig själv att tänka mycket.

Som en gammal dam

Orangeriet liknar ingenting Ernst sysslat med i tv förr. Tidigare år har han ofta tagit sig an hus med industrikänsla. Nu tänker han om - stort och grovt blir till fint och elegant. I jul fortsätter han att göra sådant som han tidigare kände sig lite obekväm med.

Med orangeriet vågade jag släppa sargen. Huset är som en gammal dam och henne kan man inte sätta lösögonfransar på hur som helst. Man måste ta det försiktigt. Men till sist blir det ändå en del glitter och glamour och hon får till och med på sig ett glitterdiadem, berättar han.

Han utlovar även mer grönska och växtlighet än tidigare, såsom sig bör i ett orangeri.

Firar som på tv

Och ja. Ernst är precis så julpysslig som han verkar. Aldrig någonsin tröttnar han på julfirandet.

Eftersom jag börjar tänka på julen redan i september, och därför hinner med allt, är det också lättare att gilla det. Man kan skilja på den yttre och den inre julen. Den yttre representerar allt det kommersiella och att den 24 december är allt som räknas. Den inre är till exempel möten med människor.

Ernst satsar på den inre julen. Men även pysslet och maten är viktigt för honom.

Folk frågar ibland hur jag firar jul privat. De skulle bara veta att de redan sett det på tv!

Mer läsning

Annons