Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovan matchhjälte för IFK Göteborg

Annons

Kjetil Wæhler, 37, hade aldrig gjort mål i allsvenskan.

Mot Åtvidaberg gjorde han två när IFK Göteborg vann med 3-0.

Först 38 allsvenska matcher utan mål, sedan två i samma match. Och Blåvittklacken sjöng på franska: "Kjetil Wæhler, allez, allez!".

Den norske mittbacksveteranen, som av supportrarna kallas Bestefar, fick en ren träff med pannan i tolfte minuten. Tobias Hysén slog hörnan från vänster och Wæhler placerade nicken i den tomma delen av målet.

2-0 sparkade han in med högerfoten, också på en fast situation. Lasse Vibe gjorde ett av sina långa flacka inkast i 52:a minuten. Philip Haglund nickskarvade till Kjetil Wæhler som kom rusande omarkerad vid bortre stolpen.

Åtvidaberg hade bollen lika mycket som Blåvitt men det ledde sällan till något. Det var Göteborg som skapade farligheterna och till slut blev det en bekväm hemmaseger som lätt kunde ha varit större.

Den nye dansken Lasse Vibe gjorde också sin karriärs första allsvenska mål när han i samspel med Sam Larsson kontrade in 3-0.

IFK Göteborg suger sig kvar i allsvenskans topp medan Åtvidaberg dalar i tabellen. Detta var östgötarnas sjunde match i rad utan vinst.

Mer läsning

Annons