Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ostindiefararen spolar Härnösand för Sundsvall

Ostindiefararen väljer Sundsvall framför Härnösand. Detta trots att Härnösand har lagt ned ett mycket stort arbete på att få fartyget till staden

- Det hade varit mycket bättre om man pratat klartext istället för att skörta upp den lilla kommunen med de stora ambitionerna, säger Sigge Tjärnlund, moderat ordförande i Samhällsnämnden i Härnösand som tillsammans med kommunalrådet Anders Gäfvert arbetat med att hitta ett koncept för besöket.

Ostindienfararen Götheborg gör en resa i Östersjön och i Bottenhavet kallad -Baltic Sea Tour-.

Härnösand som detta år har ett 150 års jubilerande Segelsällskap och dessutom är en historiskt sett en genuin sjöfartsstad visade sitt intresse genom att presentera en färdig finansiering och ett s koncept med kringaktiviteter för representanter för Stiftelsen SOIC som besökte oss i början av januari.

- Det var meningen att besöket skulle kombineras med stadsfesten, berättar Sigge Tjärnlund.

Det visar sig också att rivningen Hamreliden hade med besöket att göra. Rivningen gjordes nu för att, enligt Tjärnlund, kunna bli en lämplig plats för besöket.

Han tycker inte att vare sig Sundsvall eller företrädare för Ostindienfararen Götheborg kört med öppna kort.

- Det verkar som man utnyttjat oss i utpressningssyfte för att få beslut i en annan kommun. Det hade varit mycket trevligare om man pratat klartext.

Läs mer:
[url=http://allehanda.se/avdelning/harnosand/24678]"Har inte haft kännedom om diskussionen"[/url]

LENNART LUNDBERG
070-663 48 60

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67