Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östberg gör comeback i Umeå

Den före detta landslagsbacken Frida Östberg gör comeback i Umeå IK kommande säsong. Östberg ska spela i Umeå fram till i början av juli. Hennes comeback görs möjlig av att hon gör en praktikperiod på ett företagshälsovårdsföretag under en utbildning till hälsocoach.

"Det här känns som en riktig supervärvning. Vi har nu lyckats komplettera vår unga trupp med ännu en rutinerad och mycket duktig fotbollsspelare. Men hon är så mycket mer. Ingen kan som hon mana och heja på sina medspelare", säger klubbdirektören Britta Åkerlund i ett pressmeddelande.

Östberg slutade egentligen sin fotbollskarriär efter säsongen 2008, men bestämde sig för att fortsätta när hon fick anbud från Chicago Red Stars i den amerikanska fotbollsligan. Östberg spelade i Umeå mellan 1995 och 2006 och gjorde sedan två säsonger i Linköping. Hon fick Diamantbollen 2008 som årets spelare i Sverige.