Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖSK Hockey bygger nytt

ÖRNSKÖLDSVIK. Ulf Thors pekar och gestikulerar medan Åke Forsberg sneglar ut mot isen.
Vi är i Skyttishallen.
Där ÖSK Hockey bygger nytt.

I anrika Örnsköldsviks SK:s historia finns, i likhet med alla andra idrottsföreningar, såväl framgångar som motgångar. Sektioner har fötts och gott i graven. Fotboll och boxning finns inte längre i verksamheten och A-lagshockeyn har försvunnit vid mer en ett tillfälle.
I våras när klubben fattade det smärtsamma beslutet att lägga ner A-laget var diskussionerna bitvis heta och det var många som hade synpunkter.
Det var jättetråkigt att det blev som det blev. Men ibland är man tvungen att ta smärtsamma beslut och trots allt, efter rådande omständigheter, tycker jag att beslutet var rätt, säger Ulf Thors, huvudansvarig för klubbens juniorverksamhet.

HÖG MÅLSÄTTNING
Nu pågår operation nybygge som bäst och tillsammans med Åke Forsberg basar Thors över en ganska intressant samling unga hockeyspelare.
A- och B-juniorer med hög målsättning.
Ambitionen är det inget fel på. Vi tycker att vi bedriver en bra verksamhet; vi tränar fem gånger i veckan plus styrketräning och vi anser att det finns potential i det här gänget, säger Thors.
För närvarande har klubben närmare 50 juniorer i träning fördelade på ett A-juniorlag samt ett B-juniorlag. Det förstnämnda gänget laddar för spel i J20-serien kommande säsong medan B-juniorerna ska kämpa mot, bland andra, Modo Hockey i J18 Elit.
Det är en stentuff serie. Vi möter Timrå, Modo, Teg/Björklöven, Skellefteå, Piteå, Luleå, Kiruna och Östersund, säger Åke Forsberg och ser ut att redan längta till premiären.
Den 4 augusti klev ÖSK på is. Än tränar alla tillsammans, men efterhand ska lagen separeras och allt eftersom ska spelarna utbildas för att ta ytterligare ett steg till nästa säsong.
Året då ÖSK på nytt ska ställa ett A-lag på fötter.
Det är den målsättning vi jobbar efter. Men redan nu tycker vi att det finns anledning att sikta högt. Modo bedriver en juniorverksamhet på en högre nivå, men utifrån våra medel, ska vi göra allt för att ta oss närmare, fortsätter Ulf Thors som alltid sysslat med ishockey i någon form efter att hans aktiva karriär tog slut.

TRIVS I ROLLEN
Nu brinner han för att göra ett bra jobb i ÖSK.
Det roligt och viktigt att visa att vi finns. Folk får inte tro att ÖSK försvunnit från hockeykartan bara för att A-laget inte existerar längre.
Ulf Thors har varit aktiv på högsta nivå och dessutom verkat som tränare på alla nivåer. Han stortrivs i rollen som utvecklare av talanger och säger sig inte tjäna många kronor på den sysslan.
Det sker mer eller mindre på ideell basis. Var jag ute efter pengar hade jag inte tagit på mig det här, säger han och sneglar mot Forsberg som premieras på liknande sätt:
Jag får ett stort tack. Och jag får ha roligt.

ULF EKLUND