Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osäkert bland mittbackarna

Annons

En knapp vecka innan landslagets ödesmatcher mot Österrike och Tyskland råkade mittbacksparet Mikael Antonsson och Per Nilsson ut för en bedrövlig fotbollshelg:

Nio insläppta mål.

Som tur är så är landslaget och klubblaget två helt olika saker, säger Nilsson.

Antonssons Bologna släppte in fyra mål och Nilssons Nürnberg fem.

Det var så jobbigt att det gick att le åt det dråpliga.

Dumt att jag skrattar åt det, men det var faktiskt den sämsta match jag upplevt sedan jag kom till bundesliga. Sämst kollektivt och även inklusive mig själv. Jag har inga förklaringar, det var ju ändå jämnt i första halvlek innan allt rasade. Men man tar inte med sig en sådan match in till landslaget, jag är så pass gammal och har varit med så länge att jag inte gör det, säger Nilsson med ett snett leende.

Ett fungerande mittbackspar känns som en nödvändighet nu när VM-kvalet ska spelas klart.

Lägg till att Andreas Granqvists, vars sambo Sofie är höggravid, kan komma att lämna landslagssamlingen och plötsligt är Jonas Olsson - tidigare petad - den mest formstarke.

Per Nilsson är dock inte orolig.

Formen är bra även om vi har det tungt i klubblaget. Men man slits mellan olika tankar. Jag är glad över de sex poängen vi tog med landslaget förra samlingen, och åkte tillbaka till Tyskland med en oerhört positiv känsla och vetskapen att vi är nära vårt mål. Men samtidigt så har vi problem i klubben, vi har inte vunnit någon match än, det är ändå min arbetsgivare och jag känner mycket för dem. Men jag har varit med så länge att jag kan skilja på klubblaget och landslaget, säger han.

Andreas Granqvist var med på måndagens träning men är beredd att när som helst åka ner till Helsingborg om samtalet kommer. Han litar dock på barnmorskan på mödravårdscentralen.

Det är beräknat till den 19 oktober, så det är ju efter Tysklandsmatchen, säger Granqvist till aftonbladet.se.

Mer läsning

Annons