Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

OS inte i fara för Zetterberg

Henrik Zetterberg har fått glädjande besked.

Magnetröntgen visar att skadan är lindrigare än befarat - Detroitstjärnan är tillbaka i spel om två-tre veckor.

Skönt att det bara är halva tiden mot för vad jag trodde tidigare i dag, säger Zetterberg till Expressen på nätet.

Nyheten om Henrik Zetterbergs skada kunde ha blivit en mardröm för Tre Kronor inför OS i Vancouver. Till råga på allt var det landslagskompisen Mattias Öhlund som däckade "Zäta" i Detroits match mot Tampa Bay natten till fredagen, svensk tid.

Enligt de första rapporterna skulle Zetterberg tvingas vila upp till sex veckor, men efter en magnetröntgen är det andra bud.

Det handlar om en separation i axeln. Det senaste beskedet är att jag blir borta högst två-tre veckor, säger han till Aftonbladet på nätet.

OS-premiären om drygt åtta veckor ligger därmed inte i farozonen, men först är det vila som gäller.

Just nu har jag ont och kan inte lyfta armen. Så lär det vara första veckan. När jag fått ner svullnaden blir det till att börja rehabiliteringsträna och bygga upp musklerna igen, säger Zetterberg till Expressen på nätet.

Om själva tacklingen, som gjorde att han landade på axeln och fick bryta matchen, säger "Zäta" att den var bra och att han pratat med Öhlund efter matchen.

Jag uppfattade att han kom. Jag sträckte mig efter pucken, det skulle jag inte gjort. Jag skulle fokuserat mer på Mattias, säger Zetterberg. Det var en bra tackling, det är inget att säga om. Jag får skylla mig själv.

Tre Kronors förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson känner än så länge ingen oro över Zetterbergs skada.

Om det är tre veckor så känns det okej. Det är bara bra att han får vila. Är det sju-åtta veckor så är det jobbigt, sade förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson.

TT: Hur reagerar du på att det är Öhlund som kör över honom?

Det bevisar bara instinkten Öhlund har att det gäller att vinna matcher. Vad jag förstår så var det inte ojuste, men tar det fel så gör det, sade Gustafsson.

Öhlund om tacklingen:

Det var olyckligt. Jag försökte inte skada någon. Jag gillar att spela tufft, sade Öhlund till Detroit Free Press.