Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oroligt i Kenya efter mord på imam

Annons

Nära två veckor efter terrorattacken mot ett köpcentrum i Nairobi ledde mordet på en kontroversiell imam till oroligheter i södra Kenya.

Fyra människor har dött efter fredagens oroligheter i hamnstaden Mombasa, rapporterar AFP. Tre personer dog av knivskador och en fjärde person av skottskador, när paramilitär skulle skingra en uppretad folkmassa nära en moské. Ytterligare sju personer vårdas på sjukhus.

En kyrka i sattes i brand och nära moskén brann bildäck.

Vi kommer inte att låta oregerliga ungdomar ta över staden, sade polischefen Kipkemoi Rop och tillade att 24 personer hade gripits.

Oroligheterna bröt ut efter det att den kontroversielle muslimske ledaren Ibrahim Omar och tre personer i hans närhet hittats ihjälskjutna i en bil på en motorväg i går kväll.

Attentatet liknar mordet på Omars föregångare Aboud Rogo Mohammed för drygt ett år sedan.

Imamerna hade anknytning till samma moské och båda misstänktes ha kopplingar till terrornätverket al-Shabaab, som tog på sig terrordådet i Nairobi då minst 67 människor dödades. FN och USA hade infört sanktioner mot imamerna.

Polisen dödar människor och säger att det är ett krig mot terrorism men i själva verket är det ett krig mot islam, sade en tredje radikal imam från samma moské, Abubaker Shariff Ahmed - mer känd som Makaburi, vilket betyder grav på swahili.

Polisen förnekar inblandning.

Mer läsning

Annons