Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oroliga föräldrar ställde frågor om Skarpåkerskolan

/
  • Alla studerar ritningen över den nya Skarpåkerskolan som visas upp av rektor Stefan Karlstedt.

Till höstterminen invigs den nybyggda Skarpåkerskolan. Det innebär att hela lågstadiet flyttar dit från Kramforsskolan. Den nya situationen har väckt en del frågor och lett till en viss oro bland barnens föräldrar.

Annons

Under gårdagens ordinarie Föräldraforummöte, som hålls regelbundet en gång per termin, dryftades frågorna. Särskilt inbjudna var BKU-nämndens ordförande Gudrun Sjödin (S) och förvaltningschefen Peter Levin.

Många är bekymrade över att barn som ska gå till Skarpåkerskolan får en lång väg dit, och måste hantera trafiksituationer som de inte är mogna för. Planeringen av skolskjutsar är ännu inte klar, men Peter Levin kunde i alla fall lova att indelningen skulle göras så naturlig som möjligt, vilket bland annat innebär att man inte kommer att göra någon skillnad mellan olika uppgångar i samma hus, oavsett avstånd.

-Vi kommer också att tillämpa skolskjutsstadgans bestämmelser generöst, sa Peter Levin.

Det råder också oro för att den nya skolan ska bli alltför trångbodd. Detta tillbakavisades med eftertryck av de ansvariga. Rektor Stefan Karlstedt hävdade bestämt att den nya Skarpåkerskolan är bra anpassad för skolans behov och elevantalet. Han pekade också på att den nya skolan kommer att innebära en kraftig förbättring i alla avseenden.
Bland annat gör lokaliteterna det möjligt att samordna den årskursintegrerade verksamheten med fritids, vilket kan frigör personalresurser och kan ge större personaltäthet i klassrummen.

Särskolan blir kvar i Kramforsskolan, vilket alla var överens om var negativt, då särskolans elever i allmänhet har betydligt större utbyte av umgänget med elever från lågstadiet än mellanstadiet.

-Vi har inte lyckats med det här, sa Stefan Karlstedt.

Bättre information i god tid, och en dialog med berörda parter, efterlystes, något som inte minst Gudrun Sjödin instämde helhjärtat i.

Mer läsning

Annons