Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orolig och besviken – Vad händer inom hemtjänsten på Solgården i Sollefteå?

Annons
Insändarskribenten är orolig för sin pappa inför sommaren då det har skett förändringar på äldreboendet Solgården. Bild: Karin Rickardsson/Arkivet

Min pappa (född 1918) har bott på Solgården i snart 13 år, varav de tre sista åren har han behövt och behöver hjälp av hemtjänsten. I stort har det fungerat bra, främst tack och lov för alla trotjänare som även skötte min mamma föredömligt i flera år före hennes död 2007.

I och för sig blir jag alltid lite orolig när sommaren närmar sig och det blir semester. Man tar in en massa vikarier, där många av dem inte direkt har någon erfarenhet. Exempel: Ibland har pappa inga kalsonger under sina mysbyxor eller har fått äta nyponsoppa en hel dag, fast vi döttrar lagar all mat och skriver matsedel vecka för vecka på kylskåpet. Bara att värma.

Detta har jag påtalat för ledningen.

Denna sommar befarar jag att det blir värre än vanligt, då fyra trotjänare som tillsammans varit anställda på Solgården i över 100 år ska flytta på sig till en annan enhet.

Så denna sommar är jag som anhörig ännu mer orolig för min pappa. Förutom alla sommarvikarier som kommer ska man även tillsätta nya för det kompetenta gänget som har slutat.

Min pappa är redan tillräckligt orolig men tyvärr kommer det att bli värre med anledning av detta.

Förstår inte hur ledningen för Solgången tänker, inte är det på brukarna i alla fall.

Besviken anhörig vid namn,

Lena Aldén Fröberg

* Sollefteå kommuns svar på insändaren: Sollefteå kommun svarar orolig anhörig – vi behöver vikarier för att klara sommaren 

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons