Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro i Tensta kopplas till Malmöbråk

Annons

Polisen tror inte på ett samband mellan kravallerna i Malmö och oroligheterna i Tensta i nordvästra Stockholm i måndags kväll. Men en enhetschef vid ett ungdomshus i Tensta ser en koppling.

Han vet inte orsaken till oroligheterna på måndagskvällen och natten till tisdagen. Det hoppas han få veta när polisen identifierat och hört ungdomarna, som uppges vara i 15-årsåldern.

Lindh tror inte att de senaste bråken har någon direkt koppling till kravallerna i Rosengård i Malmö i förra veckan och i helgen.

Ser en koppling

Men Robert Weintraub, enhetschef vid ungdomshuset Blå huset i Tensta, ser en koppling till den senaste tidens kravaller.

Så sent som för en vecka sedan utsattes Blå huset för allvarlig skadegörelse när en bil antändes vid entrén med stor förödelse som följd.

Oroligheterna på måndagskvällen började när ungdomarna eldade bildäck och anlade bränder i papperskorgar på Tenstaplan. När brandmännen kom dit kastade ungdomar sten mot dem.

Längre öppettider

I Tensta förstärks beredskapen inför jullovet med längre öppettider på fritidsgårdarna och mer personal och frivilliga.

I Rosengård har man också öppet fler dagar och under längre tid än vanligt under jul. Främst beror det på att många av de barn och ungdomar som bor i stadsdelen, som inte firar jul och nyår, ska ha något att göra under jullovet.

Stadsdelen Gunnared i Göteborg väljer en annan väg efter en stökig höst. Där stänger fritidsgårdarna under jullovet för att personalen inte orkar med hot och stökiga ungdomar.

Mer läsning

Annons