Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örnsköldviks kyrka står inför stora utmaningar

REPLIK.

Svar till Emeritus medlem, ”Viljan liten att anpassa kyrkan för besökarna”, Ordet fritt 26 februari.

Tack för din replik. När jag läste din analys av förhållandena i Örnsköldsviks församling, formulerades följande fråga: Är verksamheten korrumperad? Jag kunde inte föreställa mig att några meningar under ”KORT SAGT” kunde bli till en debatt av den här digniteten. Det här är ett skolboksexempel på vad ett fungerande debattforum i en ortstidning kan åstadkomma.

Du avslutade med att ”kvinnan vid sykars brunn satt ej heller på någon kyrkbänk”. Situationen är naturligtvis inte avgörande för ett Gudsmöte men jag tror ändå att för den moderna människan kan den miljö som evangelium presenteras i, ha betydelse.

Läs mer: Kyrkorådet Örnsköldsvik: Vi får inte stoppa huvudet i sanden

Den kritik som har framförts mot Ö-viks församling har varit saklig, berättigad och konstruktiv och bör därför värderas på en högre nivå än av kyrkorådet i Örnsköldsviks församling. Undertecknad kommer därför att sammanställa allt som har skrivits och skicka det till biskop Eva Nordung Byström.

Det är ingen tvekan om att Örnsköldsviks församling står inför stora utmaningar, för att inte riskera att Örnsköldsviks kyrka blir ett sjunkande skepp. Här kommer den ödmjukhet och självkritik som förhoppningsvis finns hos kyrkoherde Marie Edström och kyrkorådet vara av avgörande betydelse.

Ett besök som gav träsmak

■■ För fler insändare, klicka här.

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel