Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örnsköldsviks Motorklubb en vital 75-åring

Örnsköldsvik

Motorsporten i Ö-vik har en lång tradition, hela sjuttiofem år, med ett stort antal utövare i fem olika discipliner. Naturligtvis ska det firas. På Gnistan samlades närmare etthundrafemtio människor lördagen den 11 november. Det var Folkrace-gänget med framför allt Marlene Häggblad och Thomas Bylund som stod som huvudarrangörer med assistans av några andra.

Mikrofoner som krånglar i såna här ögonblick är klassiskt, så varför skulle en motorklubb vara undantagen. Tvärt om så finns det en viss vana med tävlingsbilar och motorcyklar som inte vill starta när det är dags, eller en gasvire som brister helt olämpligt.

Så småningom kunde undertecknad hälsade alla motorkamrater hjärtligt välkomna och presentera en resumé över klubbens idoga arbete under de gångna åren. Med fem olika tävlingsgrenar och fyra banor som skall underhållas så krävs sammanhållning och en välsmord organisation.

Nästa programpunkt var att två representanter från Ö-viks Kommun Fritid skulle uppvakta men med rådande dåliga väglag, ishalka, så inställdes besöket.

I deras ställe trädde rallysektionens Göran Englund in och berättade om deras verksamhet, kommande tävlingar med mera samt några anekdoter under sin tävlingstid. Likaledes gjorde Folkrace ordförande Thomas Bylund, berättade om deras livaktiga sektion

Dags för buffébordet som med lätthet tog emot och snabbt serverade alla ivriga matgäster. Matlusten var god och stämningen på topp. Med ett antal ostar avslutades måltiden.

Mr Karting, Arne Sjölander berättade om kartingens framtida verksamhet. Motocrossen kom till tals genom Mats Westman och slutligen, Stefan Svensson talade för isracingen och berättade om kommande VM-kval i januari på Kallehov.

Ett lotteri med många vinster tog tid i anspråk innan orkestern spelade upp till dans.

Ett antal skärmväggar med bilder och tidningsurklipp gav upphov till många och långa diskussioner.

Vi kan konstatera att motorklubbens sektioner är aktiva inte endast när det gäller tävlingsverksamhet utan även med underhåll av lokaler. Folkrace har renoverat och målat om sin klubbstuga, Karting har byggt ny klubblokal med alla bekvämligheter. Isracingens anläggning Kallehov har fått en upprustning och det har satts upp ett stort depåtält vid isracingbanan.

En trevlig kväll var till ända.

Håkan Nordin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel