Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örnsköldsviks Afasiförening 30-årsjubileum

Den 6 juni 1985 genomfördes Afasiföreningens första styrelsesammanträde. Som ordförande ställde Karl-Gerhard Eriksson, med Afasi, sig till förfogande och till kassör valdes Aina Westin, anhörigvårdare.

Av de som var med i starten fanns på plats vid 30 årsfesten Karl-Gerhard Eriksson, Margit Svedlund, Märta Lundh och Brita Sandin. Festen hölls på restaurant Il Romanus på Sjögatan. Lokalen var festligt dukat för 59 personer med två långbord. Två musiker, Lars Lundgern och Allan Åberg, stod för musik och underhållning.

Ordförande i dag, Bertil Forslund, hälsade alla välkomna och bjöd till bords efter att vi utbringat en hyllningsskål för 30 åringen.

När efterrätten serverats var det dags för en återblick som Brita Sandin höll i.

Både Karl-Gerhard Eriksson och Margit Svedlund hade minnen från starten att berätta. Genast startades "Språkträningscirklar" upp i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan.

Några år senare kom en bildcirkel igång med konstär Eva Olsson som ledare. Hon berättade lite om det. Den resulterade i en uttagningstävling på 6 motiv som trycktes upp till vykort för försäljning. När Afasiföreningen fyllde 5 år startades en Vattengymnastikgrupp upp. Först i Sjukhusets varmvattenbassäng av Margit Svedliund och två år senare i Paradisbadets varmvattenbassäng en timme i veckan. Mary Olsson, som också var med den här kvällen, ansvarade för den tillsammans med Eva Johansson. Eva berättade om starten, programmet och hur de fick till rutiner. Två år senare kom Språkträning med datorns hjälp igång. Tyvärr kunde Maj-Britt Berglund Nyström inte närvara men hon var den som drog igång grupperna och håller i dem fortfarande

Om resor och utflykter, vänföreningar och den tonvikt styrelsen genom åren lagt på rehabilitering som social samvaro geomsyrar fortfarande arbetet år efter år.

En mycket lyckad 30-årsfest. De duktiga musikerna avtackades med en hjärtlig applåd. Deras program hade tråden Corneliusvisor och sånger.

Brita Sandin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel