Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill folkomröstaom hoppbackarna

ÖRNSKÖLDSVIK. Folkomrösta om hoppbackarna i Örnsköldsvik.
Det kravet kom i går från
Jonas Dahlgren, MUF, vid ett mycket klent besökt möte på Stadshustorget.

Annons

Precis som under mellandagarna för fyra år sedan var det Jonas Dahlgren som inledde valrörelsen i Örnsköldsvik. Då som nu bjöd MUF-aren på egenhändigt bakade muffins och dragspelstoner till dem som passerade och förhoppningsvis också tog del av budskapet.
VANSINNE
Jonas Dahlgren säger att det är rent vansinne att riva nuvarande hoppbackar och sedan bygga upp dem igen till kostnader i storleksordningen 80 miljoner kronor. Det är en åtgärd som endast gynnar 58 rapporterade aktiva i Friska Viljor av kommunens 23 000 ungdomar. MUF vill att skattebetalarnas pengar ska
användas på ett bättre sätt.

NAMNUNDERSKRIFTER
MUF värnar emellertid om den privata äganderätten och vill inte ta ifrån Friska Viljor de nuvarande backarna. Lösningen är i stället att ge Botniabanan en annan sträckning på Varvsbergets sluttning.
Vi samlar just nu namnunderskrifter för att kunna kräva en kommunal folkomröstning om detta, säger Jonas Dahlgren. Vi har fått in ett 60-tal namn.
Jonas Dahlgren framförde också krav om fler ungdomsgårdar i kommunen och ett krav till affärsidkarna om utökade öppettider.

SVEN LINDBLOM

Mer läsning

Annons