Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill arbeta mot mobbning

/

Maja Wallin är lärare på Ängetskolan för elever i årskurs sju till nio. Nu får hon, som en av 13 grundskollärare i kommunen, titeln förstelärare och därmed 5 000 kronor mer i månaden.

Annons

Som ÖA skrev om i går har bildningsförvaltningen tillsatt de nya tjänsterna inom skolan.

– Det är jättebra att det nu finns karriärtjänster och möjligheter för lärare att förbättra utvecklingsarbetet. Det blir bra för de som jobbar redan, för nyrekryteringen och bra för skolutvecklingen, säger Maja Wallin.

Varför sökte du till förstelärare?

– Jag har redan tänkt en massa grejer jag skulle vilja göra. Och så har jag jobbat ett tag och vill ha en ny utmaning, ett nytt tänk. Jag vill jobba med skolutveckling och det här kom helt perfekt.

Förutom att vara lärare i svenska, engelska och SO (samhällsorienterande ämnen) arbetar Maja Wallin med mobbningteamet på skolan. Hon har valt att fokusera på det i sin ansökan till förstelärare.

– Jag vill jobba med att vi på skolan ska bli bättre på att upptäcka, åtgärda och följa upp mobbning och kränkande behandling. Och att få med föräldrarna i slutänden, säger hon.

– Det syftar till att få barnen att må bättre och att lyckas bättre i skolan. Jag vill lära mig mer inom ämnet och lära andra med.

Utanför arbetet läste hon en kurs i Mobbning i lärmiljö vid Umeå universitet förra året.

Kommer du att få mer tid till arbetet?

– Som det ser ut nu har jag en full tjänst. Jag får jobba lite längre dagar och bli effektivare i det jag gör, men på sikt måste man hitta en bra lösning. Man kan inte göra ett bra jobb om man är som ett sketet lingon... Men jag ser det inte som en börda. Jag vill jobba med skolutveckling, jag vill jobba med de här frågorna, säger Maja Wallin.

Nu ska hon träffa sin chef Jerry Carlström för att diskutera formerna för tjänsten och få mer information från bildningsförvaltningen och från Lärarförbundet.

Mer läsning

Annons