Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktiga förlängningar för Modo dam – landslagsforwarden stannar

Hon ville stanna – och nu är det klart att hon gör det. Landslagsforwarden Olivia Carlsson blir en del av Mododamernas lagbygge även nästa säsong, precis som backen Matilda Holmberg.

Annons

I en färsk intervju sa Olivia Carlsson att hon gärna stannar i Modo Hockey. Det dröjde inte länge förrän 21-åringens önskan blev verklighet. På fredagen meddelade nämligen Modo att klubben kommit överens med såväl Carlsson som Matilda Holmberg, 23 år, om en förlängning.

– Vi har ett ungt och drivet lag som utvecklades mycket under förra säsongen. Det ska bli spännande att se hur vi kan bygga vidare på detta under kommande säsong, säger Olivia Carlsson till klubbens hemsida.

Landslagsforwarden Olivia Carlsson blir kvar i Modo Hockey.

– Vi hade något riktigt bra på gång förra säsongen då vi gjorde våra absolut bästa matcher efter nyår, mot de bästa lagen dessutom. Vi är ett ungt lag som vuxit allt eftersom, och nu blir alla ett år äldre och har mer erfarenhet vilket bara är positivt, säger Matilda Holmberg.

Olivia Carlsson har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong, medan Holmbergs kontrakt är för två år. I och med de två förlängningarna börjar Modos trupp ta form ordentligt. Två målvakter, fem backar och nio forwards är nu på kontrakt och fler ska in.

LÄS OCKSÅ: Grahm om beslutet att stanna i Modo: "Bestämde mig på en gång"

Modos assisterande tränare Björn Edlund är belåten med de två senaste överenskommelserna:

– Olivia har en väldigt hög arbetskapacitet, är nyttig över hela banan och är trots sin låga ålder en ledare så jag är väldigt glad att Olivia fortsätter hos oss.

– Matilda tog ett uppehåll från hockeyn, blev mamma, och kom tillbaka ännu starkare. Viktig, äldre, spelare som anslöt lite senare i fjol men på vilket sätt hon gjorde det, säger Edlund till Modos hemsida.

Mer läsning

Annons