Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västansjö Manskör bjöd publiken på en solig kväll

/

Årets vårkonsert med Västansjö Manskör bjöd på två timmars god underhållning med sång, musik och sketcher i en fullsatt EFS kyrka.

Annons

Ur Thore Skogmans rika produktion hade man plockat ut ett tjugotal låtar där igenkänningsfaktorn var stor. En mycket passande låt var ”Min soliga dag” framförd av körledaren Sara Karlsson, som det lyser om så det slår gnistor. Då är det inte svårt att förstå att manskören rycks med och att publiken är med på noterna.

Innan kören kom in hade Lennart Höglund värmt upp publiken en kvart med dragspel och roliga historier. Dragspelet hade varit i Andrew Walters ägo 1965 och nog kunde vi höra att mästartakterna följt med på köpet. Sara klappade i gång föreställningen med ”Klappa på” och fram kom 23 stiliga körsångare i gröna skjortor. Den 24:e, Tommy Eriksson, kom på efterkälken så han fick förklara sig för Sara till publikens stora muntration. Det var inte slut med det för Tommy. Lite längre fram fick han träda fram och läsa lyrik. Att höra Tommy på sitt oefterhärmliga sätt läsa ” Uti laggen ligger plättarna nu vi ska äta dom med sylt, kära du mera smör i laggen, spisen är het” gjorde att publiken vek sig av skratt.

Publiken hängde med på det mesta, men lite extra mycket blev det när man kom till allsång och ”Tiotusen röda rosor”. Mera allsång blev det till Thore Skogmans debutlåt från 1951 ”Ensam jag är”.

Plötsligt var Sara borta och lite förvirring uppstod. Ordförande Nils Olov Landfors fick ropa på henne och in kom en ombytt Sara i rött hår och glest mellan tänderna. Sara var i sitt esse och fick publiken med att sjunga i stämmor.

Applåder följdes av en välbehövlig svalkande paus med läsk, kakor och godis. Efter paus svängde det rejält när man avverkade ”Jämtgubben”, ”En glad pensionär”, ”Älgjakten”, ”Surströmmingspolkan” innan man kom till den lite lugnare låten ”Även bland törnen finns det rosor”.

Därefter var det dags för kvällens höjdpunkt. Sven Ingvars omåttligt populära ”Min gitarr” skriven av Thore Skogman. Då gav kören, kompet i form av Lennart Höglund dragspel, Johan Arvidsson bas, Stefan Sjölander gitarr, Kalle Johansson trummor samt Sara Karlsson piano, järnet.

”Pop opp i topp” fick avsluta det hela på topp. Ordförande Nils Olov Landfors delade ut blommor till Sara, som är värd all beundran. Det är även damerna i personalen, som står bakom sina herrar i kören. Applåder från publiken, som kunde gå hem med löftet att vi möts igen om inte förr så då det drar ihop sig emot jul.

Kjell Larsson

■■ Vill du skicka in en läsarartikel – använd det här formuläret .

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons