Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårstädning av Själevads Hembygdsgård under strålande majsol

/

Den stora vårstädningen är nu genomförd. Tisdagen den 3 maj hade 17 medlemmar kommit till hembygdsgården för att ta itu med den stora rengöringen.

Annons

Det städades såväl inne i alla hus som utomhus. Det dammades och fejades överallt. Allt porslin och alla glas diskades för att vara fräscht inför sommarens olika aktiviteter, fönster putsades, skåp, hyllor och golv torkades och gräsmattor krattades. Trots slitet med trasor, dammsugare, vattenhinkar och krattor så var humöret hela dagen på topp. Den goda stämningen förstärktes av en strålande majsol.

Föreningen gläds åt att den inför stundande säsong kan visa upp ombyggda kök i både bagarstugan och Komnäsgården. Det är ett klart lyft för dem som hyr bagarstugan och för de som kommer att arbeta med gårdens sommarcafé. Sommarens kommande aktiviteter är som tidigare år midsommarfirande med gudstjänst på midsommardagen. Dessutom kommer det att var vara café under högsommaren och firande av hembygdens dag den 30 juli.

Det vackra vårvädret gjorde att lunchen kunde avnjutas utomhus. Birgitta Brodin hade kokat en välsmakande morotssoppa som var mycket uppskattad. Festligheten förstärktes av att Lena Svensson hade gjort en vacker tårta som dekorerats med logotypen för Hembygdens år 2016.

Gösta Lindström

■■ Vill du ha läsarartiklar direkt i ditt flöde på Facebook – följ Allehanda Nära på Facebook.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons