Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varmt firande på torget

ÖRNSKÖLDSVIK. I går firades nationaldagen i Örnsköldsvik med dans och musik, högtidstal och massor av svenska flaggor. Firandet fortsatte under kvällen i Anundsjö, Nätra, Björna och Gideå med olika program vid hembygdsgårdarna.

Annons

Ännu kan inte svenskarna fira sin nationaldag på ledig tid. Men redan om två år kan den 6 juni vara en allmän helgdag i hela landet.
Riksdagen har tagit beslut om saken. Frågan är nu bara om en annan röd dag i almanackan ska få stryka på foten och i så fall vilken.
Trots det hade många sökt sig till Torget i Örnsköldsvik i går runt lunchtid för att delta i firandet av nationaldagen och den svenska flaggan. Solen flödade och värmen var högsommarlik.
Två tåg med flaggbärande människor från Nolaskolan respektive Folkets park strålade samman på Torget, där det sedan bjöds på underhållning.
Nolagillets spelmän och dansare inledde uppträdandena. Efter det höll Vanja Westman högtidstal, varpå hemvärnets musikkår spelade.
Nota Bene under ledning av Egon Hillergren tog därefter scenen i besittning. Efter det kom Hemvärnet, som på nytt spelade upp samtidigt som drillflickorna bjöd på uppvisning.
Programmet på Stora torget avslutades med att Örnsköldsviks gymnastikflickor hade uppvisning.

PER EURENIUS

Mer läsning

Annons