Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänstern vill växa i kommunen

/

Med en motorcyklande slöjdlärare i fronten siktar vänstern på att ta fler mandat än tidigare i kommunen.
– Vi hoppas få ett ökat stöd i kommunvalet, säger Göran Wåhlstedth.

Annons

Vänsterpartiet höll sitt årsmöte i helgen och har nu även presenterat sin kommunlista inför valet. Det handlar om en uppställning, som partiets starka man beskriver som en blandning av gammalt och ungt.

– Framför allt är jag glad för att vi lokalt har lockat fler yngre människor till partiet, säger Göran Wåhlstedth, som har tagit över ordförandeklubban efter Mats Hedell.

Göran Wåhlstedt, snart 54 år, beskriver sig själv som en "motorcyklande slöjdlärare från Mellansel".

– Jag har varit med ett tag, bland annat i bildningsnämnden och som ersättare och ordinarie i fullmäktige, säger han och tillägger att han var tredje namn på vänsterns lista inför förra valet.

På frågan vad som är viktigast för trebarnspappan Göran Wåhlstedth svarar han snabbt "vinster i välfärden".

– Mycket hör ihop. Vinsterna inom välfärden måste vi få stopp på och grundbemanningen inom skolan måste bli bättre. Skolan är en mycket viktigt fråga för framtiden, säger han.

Han nämner även miljön, biltrafiken och kollektivtrafiken, som viktiga punkter.

– Vi vill att kollektivtrafiken ska vara gratis enligt Kirunamodellen. Det gäller att förändra ett beteendemönster. Med gratis buss skulle fler åka kollektivt och det skulle även bidra till en bättre miljö, säger han.

Andra viktiga punkter för vänstern är "äldreomsorgen, ökad förståelse för HBTQ-frågor, ett nytt kulturhus, invandrarfrågor och jobb till unga.

– Vi vill ha ett feministiskt och rättvist samhälle, säger Göran Wåhlstedth.

Annons