Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utländska företagare skall lyfta Örnsköldsvik

ÖRNSKÖLDSVIK. Flera Örnsköldsviksbaserade företag har utländska ägare och en stor del av produktionen exporteras utomlands. Genom att bjuda hit dem hoppas man på ett ökat intresse för Örnsköldsvik och värdefulla kontakter.
– Vi måste synligöra oss själva, säger Elvy Söderström, kommunalråd och initiativtagare till den internationella träffen.

Annons

Allt fler lokala företag köps upp av utländska företag. Det ska inte skrämma oss utan det ska vi utnyttja, det menar Elvy Söderström.
Det är viktigt att de utländska företagen har en känsla för Örnsköldsvik och på så sätt kan vi göra Örnsköldsvik mer internationellt, säger Elvy Söderström. Vi ska skapa en trygghet för dem så att de fortsätter att investera.

SKAPA TRYGGHET
Träffen ska ske inom ramen för 2008. Ambitionen är att företagsledarna ska bjudas hit nästa sommar.
Vi ska erbjuda dem ett attraktivt program, allt från upplevelser till seminarier och företagsbesök. De kan ta del av Peter Forsbergs golfbana, åka till Höga Kusten, ta en tur i skärgården och segla ut i dagsljus trots att det är mitt i natten. Vi har så mycket att erbjuda, det ska vi vara stolta över.
Tanken är alltså att Örnsköldsvik inte bara ska vara en prick på kartan, utan vara känt för att vara en trygg stad med bra företagsklimat och vacker natur. Sanminas ägare ska veta vad Polbröd i Bredbyn gör för något och Husumfabrikens ägare ska känna till Höga kusten och dess vackra natur.

UNGDOMSPROGRAM
Världen väljer att komma hit, säger Elvy Söderström. Vi måste jobba med de mänskliga relationerna. När människor möts då föds nya idéer och då kan vi utveckla nya saker, säger Elvy Söderström.
Förutom att bjuda hit företagsledare vill man även skapa ett program för ungdomar som bor på de orter där företagen finns.
Det ger möjligheter för studenter från Örnsköldsvik, kanske utbyte med gymnasie- och högskolor. Vi vill anordna utbytesprogram för studier men också för volontärer. I dag har vi ett antal volontärer varje år, vi vill ha fler, säger Elvy Söderström. Vi ska låta unga i Örnsköldsvik se mer av världen.SOFIA GÖTH

Mer läsning

Annons