Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två misstänkta för sexualbrott

De påstådda brotten ska ha ägt rum för två år sedan.
I dag mötte den målsägande flickan de två misstänkta männen i tinget.

Annons

Det är synnerligen allvarliga brott som de två männen – nu 21 respektive 22 år gamla – är misstänkta för. Båda åtalas för våldtäkt, och en av männen är därtill misstänkt för ringa barnpornografibrott och för utnyttjande av barn för sexuell posering.

Lisa Eriksson yrkar också att männen ska betala sammanlagt 187 500 kronor i skadestånd till flickan som den 3 mars 2012, när de påstådda brotten ska ha ägt rum, var minderårig.

Vid sidan av själva tingsförhandlingen, som beräknas pågå även i morgon, reser sig ett stort frågetecken.

Varför har det dröjt så länge från det att brott anmäldes till förhandling?

Inför gårdagens förhandlingar var det Lisa Eriksson som bäst kunde besvara den frågan, men hon var alldeles för upptagen för att ge sig tid till det. Åklagaren hade så mycket med målet att hon inte hade tid att höra av sig i ärendet under hela tisdagen.

Enligt uppgifter till Allehanda.se beror den långa ärendetiden på att ett DNA-resultat ska ha dröjt, och inblandade och anhöriga ställer sig förstås frågan om hur det ligger till med rättsäkerheten när det tillåts gå 23 månader från anmälan till förhandling i tingsrätten.

Der båda åtalade männen kom i god tid till förhandlingen. I rättssalen satte sig den äldre vid sin försvarare, advokat Christian Shumkov och den yngre tog plats vid sin försvarare, advokat Henrik Bodén. Medan de småpratade och gjorde sig redo nästan smög den målsägande in på sin kant och satte sig snabbt och ljudlöst vid målsägandebiträdet Thomas Hörnfeldt. Hon så klart tagen ut av det som varit och det som stundade i salen.

Åklagare Lisa Eriksson var snabb med sina yrkanden. Därefter förklarade Christian Shumkov att hans klient förnekar samtliga åtalspunkter, och bestrider skadeståndet. På samma sätt uttryckte sig sedan Henrik Bodén.

Lisa Eriksson tillade därefter att hon yrkade att förhandlingen skulle föras bakom stängda dörrar.

Mer läsning

Annons