Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Så stylas hon för 2014

/
  • Före: Modellen Frida Hägglund klädd i enkelt svart med blanka kängor och håret samlat i nacken. En bild av 2013.
  • Först färgas håret i blonda toner som kola, nougat och sand med varma skiftningar mot en djup botten. Sedan sköljs överflödig färg ur med vatten. Håret får en mjukt fyllig form med bred tung lugg som fönas i mittbena. Sminket läggs i naturlig stil, med markerade ögonbryn och läppar, och med pudertoner på ögonen. En svagt rosa, ganska kall ton på munnen lyfter fram de varma tonerna i håret, som formas i vågor snarare än korkskruvar. Under 2013 låg luggen ofta utåt, lite vippigt med tyngden framåt. För 2014 läggs den inåt, med allt hår bakåt.
  • Efter: På väg mot 2014 helt rätt stajlad i klänning, bomullskappa och kängor.
  • Stilren ochsätt stajladför nya året

Med nytt år följer förväntningar om förändring och nytänkande. Så även med stilar och trender inom hår, make up och kläder. Med proffsens bästa tips lämnar vi 2013 och tar stajlingsteget förbi årsskiftet. Här är modellen för ett gott nytt år.

Annons

Den som velat hänga med i mode och stilar under 2013 har inte haft det helt lätt. Lite tidstypiskt har allt blivit mode. Missmatch av kläder i orange och rosa, 60-tal blandat med 80-tal – men också med inslag av 90-tal. Lager-på-lager samtidigt med minimalistiskt och såväl magtröjor som transparenta plagg.

I håret har det varit väldigt mycket ombre, från mörkt i botten till ljust på längderna, men även dip-dye med helt avvikande färg på topparna.

När salong Helhet hår & make i Örnsköldsvik nu ger vår modell Frida Hägglund rätt stil från topp till tå, gör man det med 2014 i tankarna.

– Nästa år blir frisyrerna ännu mer samlade och eleganta, med hårets nyanser ton i ton utan extrema kontraster, säger Katja Ottosson på Helhet.

– Ombren mjukas också upp för en naturligare känsla. Med färgningar utan folie är det möjligt att få till ett mjukare resultat.

På klädsidan blandas gärna maskulint och feminint.

– Kanske inte i samma plagg, men gärna i kombinationen av olika plagg.

Här intill ser du hur den nystajlade modellen Frida Hägglund klätts upp för att vara rätt för 2014.

– Vi har valt en feminin klänning i negligéstil och över den en vävd mittlång bomullskappa. Kappan är rak och grov i materialet, det ger en maskulin look. Kängorna är i slitet läder, säger Katja Ottosson.

Fotnot:

Hårfärgning, klippning, smink och styling: Helhet hår & make i Örnsköldsvik.

Kläder: Privata

Mer läsning

Annons