Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Så ska klubbdirektören vända på Modo-skutan

/

Charlotte Gustavsson i stor intervju: "Jag vill ha saker att sätta tänderna i"

Annons

Modo Hockey var ett företag på väg mot ekonomisk kollaps.

Men kommunalt mångmiljonbidrag och ny klubbdirektör ska dämpa paniken och ge alla inblandade en nystart.

Och direktören är taggad för sitt nya jobb.

– Modo är det största och starkaste varumärket inom svensk hockey. Det här känns bara kul, säger Charlotte Gustavsson.

Charlotte Gustavsson har ingen koppling alls till Örnsköldsvik och kan räkna gångerna hon satt sin fot i kommunen på tre fingrar. Det var rallykartläsaren Tina Thörner som uppmärksammade henne på att det fanns ett ledigt, och väldigt prestigefyllt jobb, i Örnsköldsvik.

– Hon sa att "nu Charlotte har jag värsta jobbtipset till dig. Modo Hockey söker en ny direktör och det behövs brudar som du och jag i den där världen."

Modo Hockeys nya klubbdirektör gjorde sin första dag på nya jobbet i tisdags. Hon har tidigare arbetat med företagsvärdering på KPMG Corporate Finance och som logistikchef för Viasat i Norden och Baltikums betal-tv-verksamhet. Senast kommer hon från Ghana där hon i tre år var med och lyfte MTG:s fri-tv-verksamhet.

Läs också:

Hon är Modos nya vd

Rönmark (lib): Lycka till, Gustavsson

Hägglund: Transparens blir en nyckel i uppdraget

– Jag var sugen på något nytt och var klar med det jag skulle göra i Ghana. Jag hade hört bra saker om Örnsköldsvik, att företagsklimatet är gott och att det händer en hel del här. Så jag sökte jobbet, berättar Charlotte Gustavsson.

I rekryteringsprocessen manglades och grillades hon några vändor. Till slut stod det klart att hon var den mest kompetenta för jobbet. Och nyheten om den nya klubbdirektören från Värmland spred sig på twitter som en löpeld.

– Det var ju ingen fara att det läckte ut. Men jag var helt oförberedd och på morgonen efter hade jag 70 missade samtal.

Charlotte Gustavsson är utbildad civilekonom med examen från Stockholms universitet. Det var hennes företagarvana, och erfarenhet att rikta upp sjunkande skepp, som gav henne direktörsjobbet. Uppdraget är tydligt: att stoppa blödningen och vända minus till plus. Och hon blir Modos representant i SHL:s innersta kärna.

– Jag ser inte ut som den klassiska klubbdirektören, och jag kommer inte sätta ihop hockeylag. Det får Peter och Markus göra. Jag är trygg och glad med dem.

Hur ser du på ditt uppdrag?

– För mig gäller det att få grepp om företaget och först och främst sätta mig in i det ekonomiska. Jag ska titta på sponsorskap och hur vi kan bli mer kreativa. Jag ska se på vilka sätt vi kan dra in pengar, titta på historien och ta reda på hur och var det gått snett. Det kommunala bidraget tar bort mycket av paniken men vi kan inte slappna av. Jag tror det team jag jobbar med är redo att vända blad och sätta igång. Jag har idéer men jag kan inte gå in på vad just nu.

Hur vill du beskriva dig själv?

– Jag är resultatinriktad och har en stark finansiell bakgrund. Jag är van att ta tag i saker och ting och jobba i team. Jag ska lära känna alla här, titta på gruppen och vad vi kan bli bättre på. Jag hoppas få idéer och tankar ifrån de andra. Jag vill ha saker att sätta tänderna i.

Hur ser du på bygget av ett Modomuseum?

– Jag vet att det varit en diskussion men den har jag inte satt mig in i, jag får återkomma till det.

Hur ska ni göra för att dra mer publik?

– Vi måste få mer drag i arenan, göra matcherna mer till jippon. Vi ska öka upplevelsen, jag vet att det är ett fluffigt uttryck men det är viktigt. Vi kommer titta på prissättningen också, vi har till exempel pratat om familjepriser.

– Marknadsföringen är väldigt viktig eftersom den är en del i upplevelsen. Det räcker inte bara med en annons eller höras på stan. Det gäller att vara övertydlig.

Charlotte Gustavsson är uppvuxen i värmländska Fagerås, ett litet samhälle ett par mil från Karlstad. Till Örnsköldsvik kommer hon utan familj, och utan möbler.

– Tills vidare hyr jag en möblerad lägenhet. Jag har kompisars kompisar som jag kan ta kontakt med, men i övrigt är jag ju ensam. Men jag upplever alla som jag mött som väldigt inkluderande. Jag kommer gå på varenda hemmamatch såklart.

Hur länge blir du kvar i Örnsköldsvik?

– Jag har inget tidsbundet kontrakt men jag kan tänka mig minst ett par år. Jag ska vända skutan och utveckla förtaget men det behöver inte vara jag som förvaltar det.

Mer läsning

Annons