Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft inom vården – unga vill byta jobb

/
  • Många inom äldreomsorgen vill byta jobb. Framför allt de yngre, enligt en rapport från fackförbundet Kommunal.

En av tre unga inom äldreomsorgen vill byta jobb. Dålig lön och försämrade arbetsvillkor är en av orsakerna.

– Visst tänker man framåt. Framför allt om man ska orka med det här jobbet resten av livet, funderar en vårdare i kommunen.

Annons

Kommunal har undersökt hur de som jobbar inom äldreomsorgen upplever sitt arbete. Det är ingen rolig läsning. Den nästan 30 sidor långa rapporten avslöjar att var tredje anställd under 35 år inte vill jobba kvar i yrket och branschen om tre år.

Annelie Nordström, Kommunals ordförande, tycker att det är högst relevant att undra vem som ska jobba inom äldreomsorgen i framtiden.

– Att vi år 2013, i en av samhällets viktigaste branscher, har en arbetsmiljö som tillhör ett annat sekel är för mig ofattbart. Det krävs krafttag från landets politiker och företagsledare för att vända utvecklingen. Tiden är förbi för fagra löften, nu krävs verkstad, säger hon.

Av rapporten framgår att de som jobbar inom äldreomsorgen upplever att bemanningen minst en dag i veckan är så låg att den kan medföra risk för de äldre. Stress, uteblivna raster, psykisk ansträngning, för lite stöd av arbetsledning och mobbing, är andra faktorer som nämns i rapporten.

Eva, vi kan kalla henne så, är en av många vårdare, som arbetar på ett äldreboende i kommunen.

– Jag har jobbat med det här i några år nu. I början jobbade jag inte varannan helg, som jag gör nu.

Efter det säger Eva att det har blivit tuffare.

– Självklart är det kämpigare att behöva jobba varannan helg, inte minst för familjen. Dessutom är det samma arbetsuppgifter oavsett om det är lördag eller vardag, säger hon.

Hon tycker också att lönen påverkar negativt – liksom att det kan vara ett tufft jobb fysiskt.

– Vi borde tjäna mer, men så här blir det väl oftast inom kvinnodominerade yrken. Dessutom är det slitsamt för kroppen, säger hon.

Anna Reynberg Sjölund är avdelningschef inom äldreomsorgen och hon säger att ett led i utvecklingen är att höja yrkets status.

– Jag brukar säga att man ska börja med sig själv och försöka vara sin egen ambassadör. Sedan ska förstås vi vara en attraktiv arbetsgivare. Det är A och O med tanke på framtidens stora pensionsavgångar, säger hon.

– Men det krävs krafttag för att göra vårdyrket till ett framtidsjobb. Jag tror att alla måste hjälpas åt. Behovet av de som jobbar kommer inte att minska, säger hon.

Enligt Kommunal är främsta syftet med rapporten "Stress och låg bemanning i äldreomsorgen" att sprida uppmärksamhet om arbetsmiljö och utvecklingsmöjligheter. Det sägs också att det är särskilt angeläget att uppmärksamma situationen, inte minst med tanke på framtida svårigheter att rekrytera personal till branschen.

Kommunal kräver:

1. De äldres behov av hjälp och stöd ska vara utgångspunkt för bemanning

2. Det lägsta antalet heltidsanställda per äldre bör regleras. Alla som verkar inom vård och omsorg bör beräkna bemanning på samma sätt.

3. Personalen ska vara tillsvidareanställd, ska arbeta heltid och ska vara yrkesutbildad eller under utbildning.

Mer läsning

Annons