Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff tid väntar för Ö-viks lucia

/
  • Under den nervösa väntan på kröningen satt det bra med lussebullar och mackor i kyrkan.
  • Luciatåget i Örnsköldsviks kyrka var pampigt, med Hanna Pettersson i täten.
  • Under den nervösa väntan på kröningen satt det bra med lussebullar och mackor i kyrkan.

Hanna Pettersson har haft lugnare stunder än den vid femtiden i går eftermiddag.

Det var då hon kröntes till Örnsköldsviks lucia.

– Jag är så fruktansvärt nervös, sa hon när hon laddade upp.

Annons

Allehanda.se var förstås med några timmar innan det var dags att gå in i den välbesökta kyrkan i Örnsköldsvik.

De sju tjejernas första uppdrag för dagen var att hälsa på på torget i centrala Örnsköldsvik. Där var julmarknaden i sin slutfas, barnen bildade en lång kö framför den tålmodige tomten – och det väntades givetvis på det utlovade godisregnet.

Det var Torgny Klavevik som styrde den 19-åriga nordsvensken Carmensita, som i sin tur hade luciagänget på vagnen bakom. De gjorde ett torgstopp på några minuter innan det bar av upp till kyrkan.

Utanför kyrkan lät sig lucia fotograferas i stämningsfull miljö, och sedan blev det mackor och lussebullar som uppladdning. I kyrkan passade tjejerna också på att öppna de paket som Anette Forsberg på Cesam hade delat ut på torget. Hudvårdsprodukterna föll i god jord, kan meddelas.

På söndagen var det inte annat än den nervösa kröningen som väntade Hanna Pettersson och hennes kamrater, men framdeles är det ett digert program som väntar. 2011 hade Örnsköldsviks lucia 68 besök, och dit når hon inte i år – men vad sägs om 61 stycken innan det ska avslutas med Round Table den 20 december?

Med det programmet framför sig kan det vara bra att kröningen följs av tre vilodagar innan lucia ska iväg på sjukhuset på torsdag.

I kyrkan höll ceremonin på en dryg timme. Lucia kröntes efter det att bland andra musikesteterna hade visat upp sina färdigheter.

Mer läsning

Annons