Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trög start för Kubbes biltestanläggning

ÖRNSKÖLDSVIK. Det går trögt med planerna på en biltestanläggning i Kubbe. Flera bilföretag uppges vara positiva till planerna, men inget av dem är för tillfället berett att satsa de pengar som krävs.

Annons

I början av sommaren förra året blev finansmannen Christer Ericsons köp av tidigare Kubbebasen formellt klart. I juli 2001 kunde han också själv bekräfta att han och hans företag, JCE Gruppen i Lerum, skrivit kontrakt med den första kunden och att biltesterna var igång.
Jag ser det som en liten början på vår verksamhet, men en början som ligger helt i linje med de planer jag har för området, sade Christer Erikcsson då.
Vilken kunden var och hur omfattande verksamhet det gällde ville han dock inte gå in på. Christer Ericsson nöjde sig med att konstatera att man jobbade med att knyta ihop den tidigare flygbasens 22 kilometer asfalterade vägar och fyra landningsbanor till ett mer sammanhängande vägnät.
I dag, knappt åtta månader senare, har inte mycket hänt. Åtminstone inte om man får tro ägaren till Kubbebasen, Christer Ericsson.
Vi har haft besök av flera bilföretag den senaste tiden och de tycker att förutsättningarna i Kubbe för biltestverksamhet är utmärkta.
Varför har ingen av dem valt att dra igång någon verksamhet?
Därför att de redan har anläggningar igång i Europa. Vårt argument har varit att de ska göra sig av med sina dyra markområden där och satsa på Kubbe istället. Men det är en investering på ett antal miljoner och med dagens konjunkturläge vill de inte göra det.
Det är kärva tider för bilindustrin just nu, som du vet. Och jag vet själv, med den erfarenhet jag har av såhär omfattande projekt, att det nu bara är att avvakta.
De ursprungliga planerna för Kubbebasen verkar dock ligga fast.
Vår tanke är att det ska bli en anläggning för året-runt-bruk. Förutsättningarna i Kubbe är utmärkta, klimatmässigt såväl som vad gäller infrastrukturen.
Är du hoppfull för framtiden?
Ja, det är jag. Det måste man vara när det gäller sådana här projekt.

PER EURENIUS

Mer läsning

Annons