Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träningen på Brux i gång igen

/

Sedan några timmar tillbaka är Brux gym och träningsanläggning i Domsjö gång igen.

– Det känns fantastiskt kul. Jätteroligt! Jag är glad för alla våra kunders skull, det märks att vi varit saknade, säger Patrik Ohlsson som är ansvarig för Brux Sportcenter.

Annons

Det var natten mot långfredagen i slutet av mars i år som Brux lokaler rökskadades svårt vid en brand, som troligen startade i en bastu.

Sedan dess har det jobbats intensivt för att få bort sot och röklukt, inte bara i träningsdelen av byggnaden utan i alla delar. 4 500 kvadratmeter lokaler har sanerats och stora delar även renoverats.

Blueskällaren kunde öppnas redan efter en vecka och restaurangen hjälpligt efter två veckor. Efter det har del efter del av byggnaden kommit i ordning och tagits i bruk.

I morse var det träningsanläggningens tur.

– Vi öppnade klockan 07, men redan när jag kom vid sex stod det fyra trogna kunder och väntade på att vi skulle öppna. Så jag släppte in dem, säger Patrik Ohlsson med ett skratt.

Redan på förmiddagen började gymlokalerna fyllas med folk.

– Det är rengjort in på betongen. Den är slipad för att få bort allt sot, sedan är det målat med spärrfärg och helt återuppbyggd med el och ventilation. Vi har också köpt in nya vikter och maskiner.

Och i kväll körs första spinningpasset efter branden.

– Det är fullbokat, 25 personer. Spinningcyklarna klarade branden, men vi fick byta golv och måla om lokalen, säger Patrik Ohlsson.

Mer läsning

Annons