Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikverket förstår irritationen

/

Många bilister stod i kö i flera timmar då en fullastad lastbil av okänd anledning blev stående i norrgående riktning, norr om Höga kusten-bron på måndag förmiddag. Trafikverket har förståelse för att folk blev irriterade.

Annons

– Det är väldigt ovanligt att det blir så olyckligt, säger Mona Huovinen, presskommunikatör på Trafikverket.

Lastbilen drabbades av fel i den enfiliga vägen, där det är 2+1-väg mellan trafikplats Nyadal och Skullersta. Dessutom kunde inte det bärgningsföretag som åkaren hade avtal med klara av uppgiften, då bärgningsbilarna för fullastade lastbilar var trasiga både i Örnsköldsvik och i Sundsvall.

Till slut fick ett annat bärgningsbolag komma till undsättning, men deras tungbärgare var redan ute på uppdrag. Med restid på en timma från Örnsköldsvik till platsen så tog det en och en halv timma innan bärgningsbilen var på plats, från att de fick larmet. Då hade bilisterna stått i kö i cirka tre timmar.

– När trafikledningen fick veta att det var problem med bärgningen funderade de på att backa trafiken och dirigera om, men det hade inte blivit någon tidsvinst utan en lång körväg. Därför valde man att avvakta bärgningen, säger Mona Huovinen och fortsätter:

– Trafikledningen förstår att alla människor som satt i kö är frustrerade. Men om det hade hänt något akut och någon behövde ambulans hade man klippt vajerräcket i så fall.

Finns det någon plan när sånt här händer?

– Det gör det. Det är en helt annan femma vid akuta händelser. Nu var polisen där hela tiden. I till exempel Stockholm och Göteborg har vi assistansbilar ute hela tiden, säger Mona Huovinen.

Mer läsning

Annons