Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillsammans för en bättre värld vid öppet hus i Skorped

/
  • Vid öppet hus-dagen i Skorpeds församlingshem medverkade Karin och Åke Sundelin Wiberg med finstämd sång och musik.

Tillsammans kan vi bidra till en rättvisare värld! Engagemang, medmänsklig solidaritet och medvetenhet för medmänniskor i andra länder som hungrar.
Det visade församlingsborna i Skorped än en gång i handling vid årets fastekampanj till förmån för Svenska kyrkans internationella arbete.

Annons

Årets tema är: Maträtten – för allas rätt till mat. Mat är en av våra mest grundläggande rättigheter. Ändå saknar 800 miljoner människor tillgång till den. Därför finns Svenska kyrkans internationella arbete på plats över hela världen; Burma, Guatemala, Haiti och Rumänien är några exempel.

Om människor känner till sina rättigheter och får möjlighet att själva skapa ett liv med mat, rent vatten, utbildning och försörjning – då kan framtiden förändras.

I församlingshemmet hölls den 16 april en njutbar tradition – tårt- och kakfesten, till vilken bland annat församlingsbor bakat och skänkt 35 olika bakverk till den trivsamma och generösa öppet hus-dagen. Det var uppslutning från när och fjärran och internationella gruppen i Skorped var inbjudare.

Sång- och musikantparet Karin och Åke Sundelin Wiberg berikade dagen med trevlig och omväxlande underhållning. Skimrande pärlor i en minnenas melodikavalkad. Diakon Birgitta Bervelius delade med sig sina lördagstankar om att gemensamt få dela vårt bröd, att ge livsmod och skapa framtidstro, verka för en rättvis och hållbar fördelning av jordens resurser.

Servering och lotteri inbringade 9 417 kronor som oavkortat tillfaller Svenska kyrkans internationella arbete. Edvin Johansson från församlingens internationella grupp avslutar:

– Varmt tack för alla generösa gåvor och ideella insatser. Ett bevis på mångas engagemang för den världsvida kyrkans hjälparbete.

■■ Vill du skicka in en läsarartikel – använd det här formuläret .

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons