Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Testpiloter på ny sajt

/
  • 16 inbjudna läsare deltog på onsdagskvällen i ett test av nya allehanda.se som lanseras i mars. Louise Nyberg och Anna-Karin Nordell hade många åsikter som utvecklaren Markus Sandin tar med sig.
  • Mikael Olsson har en synpunkt att delge chefredaktör Jimmie Näslund.

16 testpiloter provflög kommande och helt nya versionen av allehanda.se under onsdagskvällen. '
Nu har utvecklarna en mängd synpunkter att jobba med inför lanseringen.

Annons

I mitten/slutet av mars lanseras nya allehanda.se med en mängd förändringar jämfört med dagens nyhetssajt. Bland annat blir den bättre anpassad för mindre skärmar som mobiler och läsplattor samt får ett renare och luftigare utseende.

– Jag tycker den ser riktigt bra ut, den har förbättrats flera hundra procent jämfört med dagens app som känns udda och yxig, säger Dennis Moström, en av testpiloterna.

De 16 testarna, från hela Ångermanland, och personal från Mittmedia samlades på Hotell Höga Kusten i går kväll. Två och två, tillsammans med en mittmedian, gick de igenom en betaversion av nya sajten enligt ett testprotokoll på ett tjugotal punkter.

Engagerat och nyfiket gav sig testpersonerna i kast med sajten, på mobiler, på läsplattor och på datorer.

– Inget revolutionerande men den var mycket behagligare i mobilen, tycker Louise Nyberg.

– Rent generellt är nya sajten mycket bättre och när buggarna är borta blir den riktigt stabil, säger Johan Palmqvist som arbetade med läsplatta.

En middag avslutade kvällen som också gick under namnet "testfest".

Den nya sajten är nu inne i slutfasen av en utvecklingstid på omkring 1,5 år. Markus Sandin som varit med i arbetet från första början var mycket nöjd med provflygningen.

– Det har varit helt fantastiskt lärorikt. Vi har fått in mängder med synpunkter som man aldrig hade kommit på hemma vid skrivbordet.

Nu återstår ett digert analysarbete för att finslipa detaljerna innan nya sajten ska lyfta.

Mer läsning

Annons