Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studenterna plockar fram sina talanger

ÖRNSKÖLDSVIK. Enligt traditionen på Nolaskolan var det under onsdagen åter dags att anordna Nolavision. Ett spex där avgångsklasserna får chansen att visa sina talanger, både musikaliskt och på andra sätt.

Annons

Varje år, några dagar innan studentdagen, hålls Nolavision i Nolaskolans aula. De blivande studenterna får anmäla om de vill delta med sin klass, eller välja att stå utanför evenemanget. I år var 10 klasser anmälda och de bjöd publiken på mycket skilda uppvisningar och framföranden. Mellan klockan 13-15 bjöds det på en underhållande show i aulan och när de 10 bidragen var framförda var det dags för juryn att dra sig tillbaka för att besluta vilken klass som till slut skulle stå som segrare.
De olika framträdandena var en salig blandning av allt från sång och musik, till riverdance-inspirerad dans och många klasser hade även gjort egna filmer som spelades upp.
Gemensamt för många av klasserna var att de hade skrivit sina egna sångtexter som de sjöng till bakgrundsmusik. Texterna handlade allt som oftast om deras egen klass och deras positiva egenskaper. De innehöll till stor del även inslag om andra klasser. I detta stundande studentkrig mellan klasserna blir det ofta så att klasserna driver med varandra, men det är något som höjer stämningen ännu mer och det skriks och applåderas i aulan när texterna framförs.
N3b gör en ståtlig entré till säckpipemusik iförda kiltar, som fungerat som deras klasskläder. De visar publiken att riverdance inte är så svårt som det ser ut och framför ett snyggt dansprogram.
En annan klass som framför väl inövade dansrörelser är IC3. De driver med andra klasser men även med sig själva när det mot slutet av sitt program tackar för sin tid på Nolaskolan med en bräcklig engelska.
När det mot slutet blir dags för musik esteterna, Es3a, att sätta igång med sin show känns det som att de redan har ett litet övertag med sina musiktalanger. Med trummor och afrikanskinspirerad dans tågar de upp på scenen och sätter igång. Det bjuds på bland annat en parodi på Britney Spears låt Im a slave for you och vi får även se ett prov på att killarna i klassen skulle kunna bli ett duktigt pojkband. Därefter framför de en välskriven låt om deras egen klass och i bakgrunden spelas det på trummor och andra instrument, och det låter riktigt bra.
Ett annat exempel på hur vissa klasser väljer att delta är när S3a springer upp på scenen till låten Fire. När publiken sedan väntar på ett nummer av klassen visar de en skylt med texten Om man inte har något snällt att säga är det lika bra att tiga och sedan går de tillbaka till sina platser.
När klockan slagit tre och klasserna är färdiga drar sig juryn undan för att enas. En stund senare kommer de med beskedet att vinnande klass blev Es3a. Motiveringen var att detta är en musiktävling och de hade ett bra musikaliskt framförande, både när det gäller sången men även deras spel på instrumenten, inte minst deras häftiga spel på trummor. På studentdagen får Es3a åter framföra sitt program innan de springer ut med studentmössorna på skolgården.

FRIDA KÄLLSTRÖM

REDAKTIONEN

Mer läsning

Annons