Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömmen är tillbaka

/

På grund av hårda vindar var på onsdagen drygt 1 800 hushåll i Ångermanland utan ström. På torsdagsmorgonen var många hushåll fortsatt strömlösa men vid lunch av avbrotten åtgärdade.

Annons

Det är bara knappt två veckor sedan som tusentals drabbades av elavbrott efter stormen Hilde. På onsdagen var det dags igen.

Läs mer: Ingen storm, men stark vind

Vid 17-tiden på onsdagen var, enligt Eons hemsida, 1 179 hushåll i Sollefteå utan ström. I Örnsköldsvik var 465 hushåll drabbade och i Kramfors 59 hushåll. Även 159 Vattenfallkunder i Örnsköldsvik var utan ström.

Vid 19-tiden hade flera hushåll fått strömmen åter, men fortfarande var 933 hushåll i Sollefteå drabbade, 59 hushåll i Kramfors och nio i Örnsköldsvik. Av Vattenfalls kunder i Örnsköldsvik var 167 utan ström.

Vid 21.30-tiden hade de flesta hushållen i Ångermanland fått tillbaka strömmen, men fortfarande var 339 i Sollefteå och ett i Örnsköldsvik drabbade. Åtta Vattenfallkunder var utan ström i Örnsköldsvik.

Klockan 23.30 var 249 hushåll i Sollefteå utan ström samt de åtta Vattenfallkunderna i Örnsköldsvik.

– Vi har gott om folk som just nu jobbar för att avhjälpa skadorna efter dagens hårda vindar. Montörsteamet består av 100 personer och de befinner sig i de drabbade områdena i Jämtland och Västernorrland, säger Efwa Nilsson, Eons presstjänst.

– Men vi tror inte att alla 4 000 kunder, som är drabbade i Norrland, kommer att få tillbaka strömmen i kväll.

Många av de som nu är strömlösa är samma kunder som drabbades av stormen Hilde för tio dagar sedan.

– Det är extra sorgligt att de drabbas igen, säger Efwa Nilsson.

Se läsarnas bilder efter stormen Hilde.

Är det dags att göra något åt dessa områden, eftersom det här är andra gången på tio dagar som de drabbas av strömavbrott?

– Vi har jättemånga åtgärder som är i gång, och som vi planerar att göra. Men dagens strömavbrott har troligtvis ett samband med stormen Hilde. Det är många träd som har fallit i dag. De kan ha skadats av Hilde, och föll i dag när de hårda vindarna tog i. Dessutom är det inte någon tjäle i backen, och då rycks trädrötterna upp lättare, säger Efwa Nilsson.

Den blåsiga natten mot torsdagen tycks ha förvärrat strömproblemen. Tidigt på morgonen var 534 runtom i Sollefteå kommun utan ström. Vid lunchtid uppgav Eon att strömmen är tillbaka hos alla kunder i Sollefteå.

Mer läsning

Annons